Zajvizsgálat, emisszió
  Föoldal   Cégismertető   Tevékenységeink   Akkreditált labor   Referenciák   Képviseletek   Elérhetőségek   Hírek   Egészségközpont
Akkreditált labor
Emisszió
Immisszió
Zajvizsgálat

Keresés az oldalakon:

Google: Yahoo: MSN:


SZÉCHENYI TERV PLUSZSZÉCHENYI 2020KÜLDETÉSÜNK ...

"..., hogy ügyfeleink a legkisebb anyagi és emberi erőforrások felhasználásval valósítsák meg a környezetvédelmi szempontból is jogszerű, környezettudatos és a természetes környezetünket valóban kímélő működésüket..."

     Részletek >>


Minőségpolitikai nyilatkozat

Akkreditált laboratóriumunk Minőségpolitikia Nyilatkozat-a

     Részletek >>


Támogatta az ÚMFT

A fejlesztés az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Immisszió

Az alábbiakban az immisszió jelentését és az ahhoz kapcsolódó információkat ismertetjük, hogy Ön pontosabb képet kaphasson szolgáltatásainkról.

Mi az az immisszió?

Az immisszió a levegőterheltségi szint meghatározására szolgál; a levegőbe került szennyezőanyagok koncentrációját jelöli, s ezáltal a levegő környezeti minőségét adja meg.

Míg az emisszió egy adott forrás szennyezőanyag-kibocsátása (pl. egy gyárkémény), addig az immisszió a szennyezőanyagok összességét jelöli egy adott helyen (pl. a területen lévő gyár összes kéménye, az ott közlekedő járművek kibocsátása).

Az immisszió mértékegysége: mg/Nm3.

A magyarországi mérőállomások

Hazánkban a légszennyezettség mértékének mérésére mérőhálózatot hoztak létre, amelyet az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat ellenőriz és működtet. A hálózatba az ország több pontján elhelyezett automata és manuális mérőállomások tartoznak.

Automata immisszió mérő állomások hazánkban az alábbi városokban találhatóak:

Ajka, Budapest, Debrecen, Dorog, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Győr, Hernádszurdok, Kazincbarcika, Kecskemét, Komló, Majláthpuszta, Miskolc, Miskolc-Görömböly, Miskolc-Martintelep, Nyíregyháza, Oszlár, Pécs, Putnok, Rudabánya, Sajószentpéter, Salgótarján, Sarród, Sopron, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya, Tököl, Vác, Várpalota, Veszprém

Az immissziós határértékek és riasztási szintek

Az immisszió mért értékeinek értékelése mindig az aktuálisan érvényben lévő levegőminőségi határértékek alapján történik. Ennek alapján több immissziós szintet különböztetünk meg:

  • Egészségügyi határérték: az a levegőterheltségi szint, amelynél még nincs maradandó egészségkárosodás.
  • Tűréshatár: az az érték, amellyel az egészségügyi határérték külön jogszabályban megszabott feltételek teljesítése mellett túlléphető.
  • Tájékoztatási küszöbérték: az az immisszió szint, amely felett már rövid idő alatt is tartós egészségkárosodás léphet fel a társadalom érzékenyebb csoportjainál (gyermekek, betegek, idősek). Amennyiben a légszennyezettség eléri ezt a szintet, a lakosságot azonnal tájékoztatni kell.
  • Riasztási küszöbérték: e felett szint felett tartós egészségkárosodással jár a rövid idejű expozíció is. Azonnali beavatkozást tesz szükségessé.
  • Ökológiai határérték: az a szint, amelynek túllépése esetén a környezet maradandó károsodást szenvedhet.


Plánum 97 Kft. © 2009 - Akkreditált labor - Emisszió - Immisszió - Zajvizsgálat - Adatvédelem - Felhasználási feltételek | Webzaj
Dev by: z404