Zajvizsgálat, emisszió
  Föoldal   Cégismertető   Tevékenységeink   Akkreditált labor   Referenciák   Képviseletek   Elérhetőségek   Hírek   Egészségközpont
Akkreditált labor
Emisszió
Immisszió
Zajvizsgálat

Keresés az oldalakon:

Google: Yahoo: MSN:


SZÉCHENYI TERV PLUSZSZÉCHENYI 2020KÜLDETÉSÜNK ...

"..., hogy ügyfeleink a legkisebb anyagi és emberi erőforrások felhasználásval valósítsák meg a környezetvédelmi szempontból is jogszerű, környezettudatos és a természetes környezetünket valóban kímélő működésüket..."

     Részletek >>


Minőségpolitikai nyilatkozat

Akkreditált laboratóriumunk Minőségpolitikia Nyilatkozat-a

     Részletek >>


Támogatta az ÚMFT

A fejlesztés az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Emisszió

Az alábbiakban az emisszió fogalmát és a hozzá kapcsolódó információkat szeretnénk ismertetni, hogy Ön pontosabb képet kaphasson cégünk szolgáltatásairól. Tekintse meg összeállításunkat!

Mi az az emisszió?

Az emisszió egy adott légszennyező forrásból meghatározott időegység alatt kibocsátott, a környezetre és az egészségre nagy valószínűséggel káros szennyezőanyag. Forrása lehet természetes vagy mesterséges, lehet helyhez kötött és helytől független.

Természetes emisszió források például: működő vulkánok, az élőlények légcseréje.
Mesterséges emisszió források: a (nem megújuló energiaforrással és nem bio) üzemanyaggal működő gépjárművek, a (nem megújuló energia alapú) fűtés, vagy a hagyományos erőművek.

Az emisszió mértékegysége: kg/h.

Az emisszió csökkentése

A természetes forrásból származó emisszió nem befolyásolható, de a mesterséges forrásokból származó légszennyezés mértéke csökkenthető aktív és passzív módszerekkel.

Passzív módszerek: a gyártási technológia során keletkező légszennyező anyagokat kibocsátáskor eltávolítják vagy jelentős mértékben csökkentik különböző eljárásokkal.

Aktív módszerek: Már a gyártás és üzemeltetés során megakadályozzák a légszennyező anyagok keletkezését.

Zéró emisszió a közlekedésben

A gyárak mellett a közlekedés a másik jelentős légyszennyezési tényező. A levegőbe kerülő szennyezőanyagok nem csak az egészséget károsíthatják súlyosan, de az üvegházhatáshoz is hozzájárulnak. Az autóipar ezért mindinkább az emisszió mérséklésére törekszik, amihez az aktív módszerek (ólommentes benzin, áramvonalas karosszéria, stb.) mellett a passzív módszerek (különböző típusú katalizátorok) is segítséget nyújtanak.

A zéró emissziós járművek, amelyek működtetésük közben egyáltalán nem szennyezik a környezetet, egyelőre még túl drágák a tömeggyártáshoz, de már több alternatíva is létezik az elektromos vagy napelem cellás modellek terén. (Ezeknél az autóknál is van légszennyezés, bár itt csak az alkatrészek előállítása során, a gyáraknál.)

A jövő mindenképp az emisszió radikális csökkentése felé mutat az ipari technológiák terén, valamint egyre többen igyekeznek áttérni a környezettudatos életmódra annak érdekében, hogy bolygónk élhető maradjon az elkövetkezendő évtizedekben, évszázadokban is.


Plánum 97 Kft. © 2009 - Akkreditált labor - Emisszió - Immisszió - Zajvizsgálat - Adatvédelem - Felhasználási feltételek | Webzaj
Dev by: z404